Дієтологи назвали найкалорійніші фрукти

Дієтологи назвали найкалорійніші фрукти

Всупереч тому, що зазвичай фрукти включено в меню різних дієт, деякі з них дуже калорійні і можуть навіть нашкодити фігурі.

Джерело: Відомості

Всупереч тому, що зазвичай фрукти включено в меню різних дієт, деякі з них дуже калорійні і можуть навіть нашкодити фігурі.

За калорійністю лідирують сухофрукти. У ста грамах сухофруктів міститься близько 300 ккал, тому якщо у ваших планах схуднути, то варто скоротити кількість сухофруктів в своєму раціоні харчування. До речі, багато дієтологів останнім часом переглянули своє ставлення до сухофруктам і все рідше включають їх в список продуктів рекомендованих для перекусів або полуденків.

На другому місці - чорнослив. У ста грамах міститься близько 230 ккал. Без шкоди для фігури пройде вживання лише п'яти - шести чорносливин в день, не більше. Відмовлятися повністю від чорносливу не бажано, оскільки він  сприятливо діє на шлунково-кишковий тракт.

Далі в списку стоїть авокадо. Любителям цього фрукта не зайвим буде знати, що сто грам авокадо містять більше 160 ккал. Авокадо швидко втамовує відчуття голоду, багатий вітамінами А, С, D і В.

Четверте місце віддане бананам. 100 грамів цього улюбленого багатьма фрукта містить близько 100 ккал. Банани дуже ситні і смачні, але розібратися що вже "вистачить" виходить не завжди. Постарайтеся не захоплюватися, інакше про осину талію доведеться забути.

Завершує список виноград. У ньому менше калорій ніж в банані - в 100 грамах винограду всього 70 ккал, але в винограді багато сахарози і він не відноситься до ситних продуктів. З ним потрібно бути обережнішим, а щоб було менше спокус, він потрапляє під заборону практично у всіх дієтах.

Loading...