У МОЗ назвали вартість трансплантації кісткового мозку в Україні

Операція з трансплантації кісткового мозку в Україні коштуватиме від 450 до 800 тис. грн.

Джерело: Відомості

Операція з трансплантації кісткового мозку в Україні коштуватиме від 450 до 800 тис. грн. Про це заявила начальник управління охорони материнства, дитинства Міністерства охорони здоров’я України Альона Терещенко в ефірі 5 каналу, - повідомляє Ракурс.

«Прорахунки робила головний дитячий гематолог України Світлана Донська, попередній розрахунок на ту вартість ліків і необхідних витратних матеріалів, які повинні вкладатися в трансплантацію. Ця трансплантація для України вартуватиме 450-800 тис. грн», — сказала Терещенко.

«Тобто це в 5 разів дешевше ніж за кордоном», — підкреслила вона.

У свою чергу, ведучий навів порівняльну таблицю цін трансплантації кісткового мозку в інших країнах. Так, в Росії, Білорусі, Ізраїлі, Італії та США така операція коштує 150 тисяч євро. В Німеччині вдвічі дорожче — 300 тис. євро.

Нагадаємо, урядовці планують до кінця року добудувати новий корпус «Охматдиту». Саме там планують вперше в Україні робити операції з пересадки кісткового мозку від нерідних донорів. На зведення лікарні потрібно 1,8 млрд грн, наразі ж профінансовано лише 255 млн грн.

Loading...