Епідемії грипу в Україні немає

За результатами аналізу даних лікувально-профілактичних закладів України з початку епідсезону (з 1 жовтня 2012 року) на грип та ГРВІ захворіло близько 4,5 мільйона осіб, з них 66% - діти.

Джерело: Відомості

За результатами аналізу даних лікувально-профілактичних закладів України з початку епідсезону (з 1 жовтня 2012 року) на грип та ГРВІ захворіло близько 4,5 мільйона осіб, з них 66% - діти. Про це повідомив голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Анатолій Пономаренко.

«Зазначений рівень захворюваності відповідає рівню захворюваності в останні неепідемічні роки і свідчить про стабільний, контрольований та керований розвиток епідпроцесу. На сьогодні можна стверджувати, що епідемії грипу в країні немає», - зазначив Анатолій Пономаренко.

У цьому сезоні відповідно до прогнозу Всесвітньої організації охорони здоров’я та проведених моніторингових досліджень в Україні циркулюють такі штами вірусу грипу:
- новий для України штам А/Вікторія, який поки що не зреалізував в нашій країні свої епідемічні властивості;
- новий штам вірусу грипу B/Вісконсін;
- та вірус грипу А/Н1N1/Каліфорнія (так званий «свинячий»), але його роль в епідемічному процесі, як і прогнозувалося, є другорядною.

Показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги в регіонах України і перебувають у межах від 2,0 % у Миколаївській до 65,3 % - в Івано-Франківській областях.

В Україні станом на 11-й тиждень 2013 року вірусологічними лабораторіями Державної СЕС досліджено методом полімеразної ланцюгової реакції 1 964 зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ, з них позитивних на грип типу А – 246 та 49 – грип типу В.

Минулорічний епідемічний сезон грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (2011-2012 років) в Україні характеризувався помірною інтенсивністю з двома епідемічними хвилями. Пік захворюваності на грип та ГРВІ в минулий сезон спостерігався на 46-48 тиждень 2011 року та 11-12 тиждень 2012 року.

Loading...