Вчені назвали умови, як уберегтися від раку і серцевих хвороб

Вчені виявили, що сім факторів, які впливають на ризик розвитку серцево-судинних захворювань, також можуть допомогти запобігти раку.

Джерело: Відомості

Вчені виявили, що сім факторів, які впливають на ризик розвитку серцево-судинних захворювань, також можуть допомогти запобігти раку. Результати дослідження науковців з Американської кардіологічної асоціації були опубліковані в журналі Circulation.

У дослідженні взяли участь більше 13,2 тисячі жителів США, зазначає «Корреспондент».

Медики назвали наступні умови збереження серцевого здоров'я: зберігати фізичну активність, стежити за своєю вагою, вживати здорову їжу, контролювати рівень холестерину і тиску, регулювати показники цукру в крові, не курити.

За словами вчених, виконання цих факторів скорочує ризик розвитку раку на 51%. Дотримання чотирьох умов скорочує ризик на 33%, а одного-двох — на 21%. При цьому, зазначають медики, якщо людина курить, то при дотриманні всіх інших умов ризик розвитку раку у неї знижується лише на 25%.

«Наші висновки підтверджують, що ніколи не пізно щось змінити у своєму житті. Якщо ви кинете курити чи поліпшите якість свого харчування, ви можете скоротити ризик появи як серцево-судинних захворювань, так і раку», — зазначила автор дослідження Лаура Расмусен- Торвік.

Loading...