Відновити нестачу вітамінів допоможуть салати і морська риба

Відновити нестачу вітамінів допоможуть салати і морська риба

Авітаміноз — найпоширеніший міф про вітаміни. Такий діагноз, кажуть лікарі, рідкість. Від нього можуть страждати або в країнах, де вирує голод, або хворі на анорексію.

Джерело: Відомості

Авітаміноз — найпоширеніший міф про вітаміни. Такий діагноз, кажуть лікарі, рідкість. Від нього можуть страждати або в країнах, де вирує голод, або хворі на анорексію. Щоправда, здоровий українець навесні справді відчуває нестачу корисних елементів, йдеться в сюжеті ТСН.

«Якщо за всю зиму було 7-10 сонячні днів — це той максимум, коли при відсутності сонця не виробляється вітамін Д. Звідси поганий настрій, бо менше виробляється серотоніну — гормону щастя», — каже лікар.

Нестачу вітаміну Д неможливо відчути на фізичному рівні. Однак через його дефіцит змінюється щільність кісток. Особливо у літніх жінок — можливі переломи кінцівок на рівному місці або виникнення остеопорозу.

Стан свого здоров'я можна поліпшити профілактичною дозою вітамінів. Але не варто орієнтуватися на їхню кількість в одному комплексі, а надто — на ціни.

Що необхідно індивідуально вам — може порекомендувати лікар. Але навіть медики переконують — кращого за збалансоване харчування — ще ніхто нічого не придумав.

«Треба їсти просту морську рибу і дуже багато салату», — радять експерти.

Loading...