Кожен десятий пацієнт стаціонару підхоплює внутрішньолікарняну інфекцію

У середньому кожен десятий пацієнт, який перебуває на стаціонарному лікуванні, підхоплює внутрішньолікарняну інфекцію.

Джерело: Відомості

У середньому кожен десятий пацієнт, який перебуває на стаціонарному лікуванні, підхоплює внутрішньолікарняну інфекцію. Про це під час прес-конференції сказала директор ДЗ "Центр контролю та моніторингу захворювань МОЗ України" Любов Некрасова, передає УНН.

"За оцінками експертів, кожен десятий пацієнт, який перебуває у стаціонарі, може отримати шкоду від внутрішньолікарняної інфекції. Показник внутрішньолікарняного інфікування у світі складає від 5 до 15%. Смертність у хворих із внутрішньолікарняною інфекцією в 10 разів вища, ніж в осіб без госпітальних інфекцій", - зауважила Некрасова.

"На сьогодні у розробці знаходиться дуже багато різних вакцин. Це стосується також і вакцини від внутрішньолікарняної інфекції, особливою проблемою якої на сьогодні є резистентний золотистий стафілокок, який є стійким до багатьох антибіотиків. І коли пацієнт протягом довгого часу перебуває у стаціонарі, то ті маніпуляції, які з ним проводять, значно погіршують його стан", - додав головний позаштатний епідеміолог КМДП Федір Лапій.

Loading...