Яблука і зелень — найкорисніші для нирок продукти

Яблука і зелень — найкорисніші для нирок продукти

Для підтримки нирок в хорошому стані в щоденний раціон необхідно включати продукти, які сприяють їх безперебійній роботі.

Джерело: Відомості

Для підтримки нирок у хорошому стані в щоденний раціон необхідно включати продукти, які сприяють їх безперебійній роботі. Спеціалісти виділяють такі:

1. Зелень. Регулярне вживання зелені в чистому вигляді або в салатах насичує організм вітаміном А.

2. Яблука і яблучна шкірка. Солодкі сорти яблук необхідно вживати принаймні 3 штуки в день. Яблучні розвантажувальні дні благотворно впливають на нирки. А настої з сушеної яблучної шкірки рекомендують приймати по склянці щодня.

3. Риба - незамінний дієтичний продукт, дуже корисний для роботи нирок.

4. Кавун має сечогінний ефект і допомагає чистити, промивати нирки від піску. Сік кавуна добре розчиняє солі і виводить їх із організму.

5. Гарбуз багатий на вітаміни, особливо на залізо, застосовується в дієтах при багатьох захворюваннях, у тому числі нирок.

6. Шипшина - це джерело вітамінів. Найвищий рівень вітаміну С в плодах цієї рослини. Мінеральні речовини, що містяться у шипшині, допомагають організму боротися з різними інфекційними захворюваннями і зміцнювати організм.

7. Хлібобулочні вироби з житнього борошна грубого помелу. Такий хліб багатий на вітаміни і клітковину, що прискорюють травлення, обмін речовин, а також знижує холестерин і артеріальний тиск.

Loading...