Вживання чаю захистить серце

Вживання чаю захистить серце

Протягом багатьох десятків років експерти в медицині і дієтології нагадують нам про особливу користь чаю для здоров’я.

Джерело: Відомості

Протягом багатьох десятків років експерти в медицині і дієтології нагадують нам про особливу користь чаю для здоров'я. На цей раз з'явився привід порадіти любителям чорного чаю. Як виявилося, чорний чай захищає серце від хвороб. За даними дослідження, проведеного фахівцями Університету Західної Австралії, чорний чай - відмінний засіб від хвороб серця, тому що він захищає наші судини від вільних радикалів кисню, які викликають передчасне старіння клітин і пошкодження судин.

Поки що ці дані були підтверджені тільки експериментами на лабораторних мишах, але результати цієї роботи, на думку її авторів, можуть бути актуальні і для людей. Австралійські вчені виявили, що кверцетин - один з флавоноїдів, що містяться в чорному чаї, посилює дію вітаміну С, зміцнюючи сполучну тканину навколо кровоносних судин і капілярів.

Флавоноїди знаходяться у всіх видах чаю, але в чорному - кверцетину більше, ніж в інших. Більш ранні дослідження показали, що ці речовини знижують кров'яний тиск і зменшують ризик розвитку атеросклерозу, знижуючи ймовірність утворення в судинах атеросклеротичних бляшок. Метою наступних досліджень цієї групи вчених є вивчення можливості використання в профілактичних і терапевтичних цілях комбінації флавоноїдів в готових формах і природних харчових джерел флавоноїдів.

Loading...