В Україні від грипу померли вже шість людей

Станом на 10 тиждень поточного року в Україні у 6 померлих осіб виявлено вірус грипу, який міг стати причиною смерті. Про це йдеться в офіційних матеріалах Державної СЕС.

Джерело: Відомості

Станом на 10 тиждень поточного року в Україні у 6 померлих осіб виявлено вірус грипу, який міг стати причиною смерті. Про це йдеться в офіційних матеріалах Державної СЕС, повідомляє УНН.

«Досліджено 56 зразків секційного матеріалу від померлих із підозрою на грип, із них 6 з позитивними результатами (грип типу В-1 та А (Н1)pdm09-5)», — йдеться в повідомленні.

У ДержСЕС також розповіли, що протягом 10 тижня в Україні виявили 128 випадків вірусу грипу типу А H1/N1, який в народі також називають «свинячим».

«Станом на 10 тиждень 2013 р. вірусологічними лабораторіями України досліджено методом полімеразної ланцюгової реакції 1 826 зразків матеріалу від

хворих на грип та ГРВІ, з них позитивних 231, в тому числі на грип типу В-31 та грип типу А-200 (А (Н3)–19, А (Н1)pdm09 – 128 та нетиповані – 53)», — йдеться в повідомленні.

Найчастіше українці помирають від «свинячого» грипу та «Вісконсіна».

Нагадаємо, станом на 5 березня, в Україні було зареєстровано 4 випадки смерті від грипу. Як повідомлялось раніше, за даними ВООЗ, найкращим захистом від грипу визнано вакцинацію.  

Loading...