Песимісти живуть довше

Песимістичний погляд на речі в старості гарантує довге життя, встановили учені, що дослідили дані за 1993-2003 роки, які стосувалися приблизно 40000 людей 18-96 років.

Джерело: Відомості

Песимістичний погляд на речі в старості гарантує довге життя, встановили учені, що дослідили дані за 1993-2003 роки, які стосувалися приблизно 40000 людей 18-96 років. Дані розбили у відповідності з віковими групами: 18-39 років, 40-64, 65 і старше, передає Mignews.com.ua.

При оцінці використовувалися результати опитування, присвяченого якості життя в даний момент і перспективам в цьому відношенні на найближчі п'ять років. Після п'яти років після першого інтерв'ю виявилося, що 43% найстаршої групи недооцінили свої перспективи, 25% правильно передбачили, а 32% переоцінили.

При цьому з кожним збільшенням показника переоцінки за десятибальною шкалою частота появи недієздатності росла на 9,5% і на 10% — ризик смерті. Ймовірно, песимісти обережніше ставилися до свого здоров'я і реалістично дивилися на речі, говориться в дослідженні Університету Ерланген-Нюрнберга.

До речі, якщо спочатку наймолодша група робила райдужні прогнози, а в середньому віці — найбільш точні, то з часом вона скочувалася до песимізму. Примітно: високий дохід був пов'язаний з особливо підвищеним ризиком недієздатності. Між тим, автори дослідження не виключають позитивного ефекту від нереальних, оптимістичних очікувань. Іноді вони допомагають важко хворим людям. 

Loading...