У столиці поширюється новий тип грипу

З початку епідемічного сезону люди хворіли вже всім знайомим свинячим грипом. Але за останній тиждень у Києві зросла кількість захворювань на грип типу «В» — «Вісконсін».

Джерело: Відомості

З початку епідемічного сезону люди хворіли вже всім знайомим свинячим грипом. Але за останній тиждень у Києві зросла кількість захворювань на грип типу «В» — «Вісконсін», пише газета «Сегодня».

«Хворіють і на грип «Вікторія». Але він не такий небезпечний, оскільки вже ходив по Україні вісім років тому, і на нього у багатьох імунітет», — говорить завідувачка відділом Інституту епідеміології і інфекційних захворювань Алла Мироненко.

Тільки за минулий тиждень у столиці захворіли 25 тисяч людей. До перевищення епідпорогу не вистачає всього 15%. За словами лікарів, симптоми «Вісконсіна» такі ж, як і при інших типах грипу.

«А новим його називають тому, що він мутував», — пояснює головний імунолог Києва Олег Назар. За його словами, надійний спосіб захисту — вакцинація.

А ось на думку Алли Мироненко, щеплення потрібно було робити ще восени. «Зараз вже пізно. Щоб не захворіти, намагайтеся не перебувати в місцях великого скупчення людей, постійно провітрюйте приміщення і приймайте противірусні препарати для профілактики», — радить Мироненко.

Лікарі кажуть: якщо захворів — краще викликати «швидку» і лягти на пару днів у лікарню. Тим часом столичні аптеки вже щосили готуються до можливого ажіотажу: закуповують маски і популярні ліки від грипу і ГРВІ. За словами фармацевтів, ціни залишаться на колишньому рівні, адже все це жорстко контролюється чиновниками.

Столична влада говорить, що до можливої епідемії грипу готові. «Запасів медикаментів в комунальних аптеках і лікарнях більш ніж достатньо», — говорить директор департаменту охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорев.

Раніше повідомлялося, що в квітні українців може покосити справжня епідемія грипу. 

Loading...