Телефони та планшети призводять до викривлення шиї

Телефони та планшети призводять до викривлення шиї

Весь негативний вплив на здоров’я людини мобільних телефонів, ноутбуків і планшетів, раніше списувався на випромінювання.

Джерело: Відомості

Весь негативний вплив на здоров'я людини мобільних телефонів, ноутбуків і планшетів, раніше списувався на випромінювання. Проте недавні дослідження показали, що негативна дія мобільних телефонів полягає ще й у тому, що вони можуть призводити до деформації шиї.

В основному це має відношення до телефонів нового покоління, які оснащені доступом в Інтернет. Люди використовують такі телефони частіше не для розмов, а для читання і введення особистої інформації.. Процес викривлення хребців шиї відбувається, коли людина для кращого розгляду інформації постійно нахиляє голову вперед і вниз, що незабаром призводить до деформації кісткової структури і затвердіння м'язів, заважаючи в подальшому випрямити шию.

Практично теж саме відбувається і при використанні планшетних комп'ютерів та ноутбуків, оскільки, працюючи з цими пристроями, людина приймає характерну позу. 

Медики попереджають: наслідки деформації кісткової і м'язової структури шиї виражаються не тільки в косметичному дефекті, а й у серйозних неврологічних проблемах і хронічних головних болях.

Крім того, викривлення шийних хребців важко піддається лікуванню. Тим не менше, лікарі вже очікують збільшення кількості пацієнтів із такими проблемами з огляду на те, що популярність смартфонів і планшетів з кожним роком тільки збільшується.

Loading...