Короткозорість щороку виявляють у 350 тисяч дітей

Короткозорість щороку виявляють у 350 тисяч дітей

Щороку в українських школах виявляють 350 тисяч дітей із захворюванням міопія. Про це під час прес-конференції повідомив головний позаштатний офтальмолог МОЗ України Сергій Риков.

Джерело: Відомості

Щороку в українських школах виявляють 350 тисяч дітей із захворюванням міопія. Про це під час прес-конференції повідомив головний позаштатний офтальмолог МОЗ України Сергій Риков, передає УНН.

За його словами, зі 100 дітей 25 не знають про свою хворобу. Основними причинами хвороби зору у дітей є генетика або школа.

«В школі виявляють прогресуючу міопію (близорукість). Вона буває шкільна і генетично обумовлена. Шкільна менше нас турбує, бо вона не швидко прогресує і зупиняється до трьох діоптрій. А генетично обумовлена утворюється, якщо батьки мають короткозорість, то у дітей з’являється вона з 8 років і прогресує. І от саме прогресуюча генетична короткозорість нас турбує», — сказав Риков.

Довідка

Короткозо́рість або міопія — дефект зору, коли людина чітко бачить лише близько розташовані предмети, результат підвищеної заломлювальної сили оптичних середовищ ока (кришталика, рогівки) або надто великої довжини осі (при нормальній заломлювальній силі) очного яблука.

Loading...