Плавання — дієвий метод профілактики варикозу

Плавання — дієвий метод профілактики варикозу

Варикозне розширення вен - підступне захворювання, яке в подальшому може викликати такі небажані хвороби як тромбофлебіт, трофічна виразка і навіть екзема. Аби попередити його лікарі рекомендують записатись у басейн.

Джерело: Відомості

Варикозне розширення вен - підступне захворювання, яке в подальшому може викликати такі небажані хвороби, як тромбофлебіт, трофічна виразка і навіть екзема. Аби попередити його, лікарі рекомендують записатись у басейн.

Що зробити для профілактики варикозу? Фахівці радять поменше стояти, а також сидіти, закинувши ногу на ногу, уникати перегріву і переохолодження. Крім цьог,о медики радять зайнятись плаванням, оскільки це дуже ефективний метод профілактики варикозу.

З силовими навантаженнями, по можливості, краще не експериментувати. Крім того, уважно ставитися і стежити за взуттям, яке ви носите щодня. Воно повинне бути комфортним, не здавлювати ногу в області носка, а каблук - не перевищувати чотирьох сантиметрів. Також після "банних процедур" обов'язково мийте ноги прохолодною водою. Це відмінно тонізує м'язи і судини.

Крім цього, лікарі радять робити ванночки для ніг із солоної води. Вода повинна досягати середини литок. Корисними буде і легкий масаж гомілок. Оскільки вдень наша гомілку мало рухається, і кров у ній застоюється, легкий масаж поліпшить кровообіг. Але якщо у вас вже роздуті вени, то від масажу потрібно утриматися: ви можете тільки збільшити тиск на стінки вени.

Loading...