У трудоголіків можуть виникати галюцинації

У трудоголіків можуть виникати галюцинації

Наш організм влаштований так, що після ночі безсоння він намагається заповнити недолік сну протягом наступної ночі. Якщо цей механізм зламати вольовим зусиллям, з’являється «хронічне недосипання».

Джерело: Відомості

Наш організм влаштований так, що після ночі безсоння він намагається заповнити недолік сну протягом наступної ночі. Якщо цей механізм зламати вольовим зусиллям, з'являється «хронічне недосипання».

На прикладі щурів дослідники вивчили наслідки постійного недосипання. Професор Фред Турек констатував у піддослідних тварин, позбавлених повноцінного сну, руйнівні фізичні і психологічні трансформації.

Статистика свідчить, що якщо в 1960-ті роки люди спали приблизно по 8 годин на добу, то зараз - близько 6 годин. Хронічне недосипання призводить до накопичення зайвої ваги, галюцинацій і депресії, говорить професор Рассел Фостер з Оксфордського університету. При цьому людина втрачає творчий потенціал - здатність вигадувати щось нове. Працездатність людей, які недосипають, істотно знижується.

Більш того, доктор Фостер переконаний, що «необхідно припинити вважати сон надмірністю, яка віднімає у ділової людини частину активного життя». За словами професора, позбавляючи себе сну, людство перетворюється в «націю зомбі».

Loading...