Вакцинація від свинячого грипу збільшує ризик розвитку нарколепсії

Британські вчені виявили, що наслідком вакцинації від свинячого грипу може бути нарколепсія - денна сонливість.

Джерело: Відомості

Британські вчені виявили, що наслідком вакцинації від свинячого грипу може бути нарколепсія - денна сонливість, пише ua.korrespondent.net. Учені з Великобританії засновували своє дослідження на опублікованих раніше висновках вчених з Фінляндії і Швеції. У них зазначалося, що ризик нарколепсії для вакцинованих дітей і підлітків у віці від 4 до 19 років збільшувався в 13 разів.

Щоб оцінити ризики розвитку нарколепсії після вакцинації в Англії, вчені вивчили 245 випадків щеплень серед дітей і підлітків у віці від 4 до 18 років, зібраних за даними центрів сну та дитячої неврології по всій країні. Нарколепсія проявляється не тільки денною сонливістю, але і супроводжується різким розслабленням м'язів в результаті перенесених сильних емоцій. Такі напади завжди несподівані, тому ставлять під загрозу життя пацієнта.

Вчені вважають, що їхні висновки повинні враховуватися при виникненні нових пандемій і при ліцензуванні наступних пандемічних вакцин, що містять такі підтипи вірусу як H9 або H5 (пташиний грип).
 

Loading...