Кожен другий пацієнт приймає ліки неправильно

Кожен другий пацієнт приймає ліки неправильно

За оцінками ВООЗ, більше половини всіх ліків призначається, відпускається або продається неналежним чином, і кожен другий пацієнт приймає їх неправильно.

Джерело: Відомості

За оцінками ВООЗ, більше половини всіх ліків призначається, відпускається або продається неналежним чином, і кожен другий пацієнт приймає їх неправильно. Про це йдеться у бюлетені Організації охорони здоров'я щодо лікарських засобів.

Неправильне використання медпрепаратів може приймати форму надмірного, недостатнього або неналежного використання рецептурних препаратів чи ліків, що відпускаються без рецепта.

Поширеними проблемами є також використання занадто великої кількості ліків, надмірне використання антибіотиків та ін’єкцій, недотримання механізмів прийому препаратів та самолікування.

У ВООЗ зазначають, що неправильне використання лікарських засобів є небезпечним та може призводити до резистентності, коли організм уже не реагує на дію ліків, алергічних реакцій, побічних ефектів та зниження довіри пацієнтів до ефективності медикаментів.

Loading...