Лінь може провокувати різні недуги

Лінь може провокувати різні недуги

Психосоматичні захворювання бувають набагато частіше тих, які недуги викликані вірусами та інфекціями. Згадайте самі: перед робочим авралом, з самого ранку, починає зрадницьки боліти голова.

Джерело: Відомості

Психосоматичні захворювання бувають набагато частіше тих, які недуги викликані вірусами та інфекціями. Згадайте самі: перед робочим авралом, з самого ранку, починає зрадницьки боліти голова. У шкільні роки, якраз перед контрольною, організм здавав свої позиції без бою, і починалася затяжна простуда. А ваша дитина, можливо, ненавидить дитячий садок і, як наслідок, цілий рік хворіє і сидить вдома.

Психосоматики - не симулянти, і, в якійсь мірі, подібних захворювань піддається кожен. Одні хворіють від слабкої волі і гострої розпещеності. Вони звикли, що ними керують, що за них все вирішують. Як правило, роль дороговказною зірки спочатку виконує мама, потім - чоловік або дружина. Як тільки їм доводиться приймати самостійне рішення, як тільки вони відчувають незахищеність і відсутність турботи, починається хвороба. Втім, такі люди мляво хворіють впродовж всього життя.

Інші хворіють від власного перфекціонізму. Вони працюють так багато і так активно, що совість не дозволяє їм "просто так" прогуляти заняття або нараду. Ось хвороба - причина поважна. І відмінний спосіб нарешті розслабитися і забути про вічне прагнення до вершин.

Психосоматика - це паличка-виручалочка, вона задовольняє наші потребам і потурає примхам. Ось тільки поступово забуваємо про справжні причини захворювань і починаємо страждати від власної психосоматики. 

Loading...