Психологи кажуть, що схожі між собою люди разом не уживаються

Психологи кажуть, що схожі між собою люди разом не уживаються

Дослідники з Колумбійського університету стверджують, що люди, які мають багато спільного, не завжди почуваються комфортно один із одним.

Джерело: Відомості

Дослідники з Колумбійського університету стверджують, що люди, які мають багато спільного, не завжди почуваються комфортно один із одним. Вчені наводять приклад голлівудських акторів Річарда Бертона і Елізабет Тейлор, які обидва були ексцентричними й запальними натурами. Психологи вважають, що саме це стало причиною їх розриву.

Дослідження проводилося протягом трьох років, участь у ньому взяли більше 700 чоловіків і жінок. Їм задавалися питання стосовно спільного життя, рівня близькості, загальної задоволеності відносинами, думок про розставання, спільних цілей та інтересів.

З'ясувалося, що найбільш щасливими і міцними були ті пари, де партнери були не надто близькі один одному, але й не дуже різнилися. Психологи стверджують, що треба знайти "золоту середину" в емоційній близькості зі своїм партнером.

За словами провідного автора дослідження Девіда Фроста, пари можуть бути щасливі разом, не зважаючи на якусь психологічну дистанцію між ними. "Неважливо, багато ви проводите часу разом чи мало, захоплюєтеся одним і тим же чи ні, головне, щоб вам було комфортно вдвох. Якщо ви будете прагнути до більшої близькості або, навпаки, віддалятися, у вас є шанс зіпсувати стосунки", - зазначив вчений.

Дослідники підкреслюють, що ця концепція описує не тільки стосунки закоханих, а й відносини між дітьми і батьками, колегами і просто друзями.

Loading...