У Європі зафіксували підвищений рівень смертності від грипу у літніх людей

У Європейському регіоні станом на шостий тиждень поточного року зафіксували підвищений рівень смертності від грипу у літніх людей.

Джерело: Відомості

У Європейському регіоні станом на шостий тиждень поточного року зафіксували підвищений рівень смертності від грипу у літніх людей. Про це йдеться в щотижневому інформаційному бюлетені Всесвітньої організації охорони здоров’я, повідомляє УНН.

Моніторинг смертності у Європі відбувається за у рамках EuroMOMO — це проект, метою якого є розробка і ведення системи регулярного моніторингу смертності для визначення та вимірювання в реальному часі надлишкової смертності у зв’язку з грипом та іншими можливими загрозами в області суспільної охорони здоров’я в 20 країнах Європейського Союзу.

«Зведений аналіз даних за тиждень 06/2013, що надійшли з 14 країн або регіонів країн, продемонстрував підвищення смертності серед літніх людей. Результати зведеного аналізу можуть змінюватись в залежності від того, які країни були включені в щотижневий аналіз даних», — йдеться в тексті.

Нагадаємо, цьогоріч через ускладнення від грипу у сусідніх з Україною державах померло близько 60 осіб.

Як повідомлялось раніше, наразі більше 3 млн. українців перехворіли на грип та ГРВІ. За даними ВООЗ найкращим методом захисту від грипу визнана вакцинація. 

Loading...