Печінку можна очистити завдяки правильному харчуванню

Печінка, як і будь-який фільтр, потребує чищення. Робити це можна різними способами: від голодування до медикаментозного лікування або спеціальних лікувальних процедур.

Джерело: Відомості

Печінка, як і будь-який фільтр, потребує чищення. Робити це можна різними способами: від голодування до медикаментозного лікування або спеціальних лікувальних процедур. Але в домашніх умовах краще це робити за допомогою харчування, адже від його якості залежить здоров'я цього органу.

Фахівці рекомендують включити в раціон низку продуктів, які підуть на користь печінці:

Морква

Морква є кращим джерелом бета-каротину, який регулює рівень цукру в крові й додає енергії. На додаток, було досліджено, що морквяний сік допомагає очистити печінку і покращує якість крові. Також морквяний сік усуває хронічні інфекції (тонзиліт, коліт і апендицит).

Часник

Часник очищає і зміцнює кров. Він містить аліцин і селен, які очищають печінку. Крім того, часник лікує не тільки печінку, але і вирішує ниркові проблеми - він активує ферменти, які допомагають виводити токсини.

Лимон

Лимонний сік багатий вітаміном С і антиоксидантами. Цей фрукт добре послужить для очищення жовчного міхура, нирок, шлунково-кишкового тракту і легенів. Якщо у вас проблеми з травленням, додайте в стакан гарячої води трохи лимонного соку і пийте час від часу.

Зелені листові овочі

Рукола, шпинат, листя гірчиці - всі вони багаті хлорофілом і клітковиною, які допомагають виводити токсини з крові.

Буряк

Буряк містить бетаїн - хімічна речовина, яка стимулює клітини печінки. Буряк захищає печінку і відіграє важливу роль в травних процесах в організмі людини. У ньому досить багато вітамінів і мінералів, які сприяють регуляції рівня цукру в крові.

Loading...