Холодна вода допоможе відновити сили

Холодна вода допоможе відновити сили

Занурення в холодну воду допомагає швидше відновити сили і витривалість після фізичного навантаження, також помічними будуть і контрастні ванни.

Джерело: Відомості

Занурення в холодну воду допомагає швидше відновити сили і витривалість після фізичного навантаження, також помічними будуть і контрастні ванни. Такі результати опубліковані в Міжнародному журналі спортивної медицини.

Дослідники з Австралійського інституту спортивної медицини провели ряд спостережень, в ході яких 12 велосипедистів було розбито на три групи, і після виснажливих тренувань протягом 14 хвилин приймали ванну температурою 15 ° С, 38 ° С або поперемінно дві ванни по 14 хвилин з 14-хвилинною перервою.

Після цього спортсмени виконували ряд важких вправ на силу і витривалість.

Спостереження достовірно виявили, що спортсмени, що приймали лише гарячу ванну, незначно поліпшили результат, тоді як результати велосипедистів після занурення в холодну воду або поперемінно в холодну і гарячу, були набагато кращими.

Дослідники рекомендують приймати холодну або контрастний душ для ефективного відновлення сил та витривалості в найкоротші терміни.

Loading...