Маргарин навіть шкідливіший за вершкове масло

Маргарин навіть шкідливіший за вершкове масло

Останні 50 років учені радять відмовитися від вершкового масла, яке містить насичені тваринні жири, на користь маргарину та поліненасичених овочевих жирів.

Джерело: Відомості

Останні 50 років учені радять відмовитися від вершкового масла, яке містить насичені тваринні жири, на користь маргарину та поліненасичених овочевих жирів. Але останні висновки американських учених змушують переглянути ці рекомендації.

Вчені ще раз проаналізували результати дослідження, проведеного в період з 1966 по 1973 роки, за участю 458 добровольців віком 30-59 років. Половині з цих людей радили відмовитися від вершкового масла на користь маргарину.

Саме у цих людей, які підвищили дозу поліненасичених овочевих жирів у своєму раціоні, у результаті ризик розвитку різних хвороб, у тому числі недуг серця, збільшився в два рази!

Виною всьому саме поліненасичені овочеві жири омега-6. Потрапляючи в організм людини, вони трансформуються в арахідонову кислоту, яка стимулює вивільнення сполук, що викликають хронічні запалення. А хронічне запалення в організмі може стати причиною будь-яких хвороб - від ангіни аж до інфаркту.

Loading...