У сусідніх з Україною країнах грип забрав життя майже 60 осіб

У сусідніх з Україною країнах грип забрав життя майже 60 осіб

Цього року через ускладнення від грипу у сусідніх з Україною державах померло 57 осіб. За останніми даними місцевих ЗМІ, у Чехії від грипу померло 40 осіб, у Латвії та Ізраїлі — по 2, у Грузії — 13 людей.

Джерело: Відомості

Цього року через ускладнення від грипу у сусідніх з Україною державах померло 57 осіб, повідомляє УНН. Так, за останніми даними місцевих ЗМІ, у Чехії від грипу померло 40 осіб, у Латвії та Ізраїлі — по 2, у Грузії — 13 людей.

За даними Європейського Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC) у трьох із 16 звітних країн Європи зареєстровано підвищену, порівняно з середніми для цього часу показниками, смертність через ускладнення, викликані грипом.

«Об’єднаний аналіз від EUROMoMo (система моніторингу смертності) за третій тиждень поточного року поки що не визначив перевищення смертності в цьому сезоні. Тим не менш, в трьох з 16 звітних країн — у Данії, Шотландії та Англії зафіксовано підвищену смертність серед людей похилого віку (65 років і вище). Це збільшення було особливо яскраво виражене в Данії, де відбувається активне зараження H3/N2 (грип типу А — Ред.)», — йдеться в тексті.

Масові спалахи захворюваності на грип та ГРВІ зафіксовані також у Польщі та Росії, у Литві на карантин закриті школи.

Нагадаємо, в Україні було зареєстровано одну смерть від грипу. Загалом на грип та ГРВІ захворіло більше 3 млн. українців. За даними експертів, найкращим методом захисту від грипу є вакцинація. 

Loading...