В Україні дозволять морфін у таблетках

В Україні дозволять морфін у таблетках

МОЗ зареєструвало препарат - таблетовану форму морфіну, який найближчим часом буде включений до Державного реєстру лікарських засобів та дозволений до використання.

Джерело: Відомості

Міністерство охорони здоров'я зареєструвало препарат - таблетовану форму морфіну, який найближчим часом буде включений до Державного реєстру лікарських засобів та дозволений до використання. Як повідомили у прес-службі МОЗ, це рішення прийнято з метою розширення мережі відпуску знеболюючих препаратів.

Крім того, відомство пропонує спростити процедуру отримання знеболюючих засобів для тяжкохворих пацієнтів. Про це йдеться в проекті постанови Кабміну «Про затвердження Порядку придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров'я». Документ наразі преебуває на розгляді в КМУ.

МОЗ пропонує виключити такі вимоги, як створення великої кількості комісій, відповідальних як за призначення знеболюючих ліків, так і за знищення їх невикористаних залишків, а також комісій, відповідальних за звітність. «Зазначені норми не були дієвим механізмом контролю і запобігання витоку цих препаратів у незаконний обіг, однак впливали на швидкість прийняття рішення про надання допомоги пацієнту», - наголошується в повідомленні.

Середньорічна потреба України в морфіну становить 340 кг. 

Loading...