Татуювання підвищують ризик розвитку раку шкіри

Татуювання підвищують ризик розвитку раку шкіри

Татуювання, які сьогодні дуже популярні серед молоді, можуть спричинити рак шкіри, попереджають фахівці.

Джерело: Відомості

Татуювання, які сьогодні дуже популярні серед молоді, можуть спричинити рак шкіри, попереджають фахівці. Медики прийшли до висновку, що чорнило, яке використовується для нанесення малюнків, може містити токсичні елементи, які провокують захворювання. Особливо це стосується синіх чорнил, в яких може бути кобальт і алюміній.

У червоних чорнилах може міститися ртутний сульфід, а чорнило деяких інших кольорів часто містить свинець, кадмій, хром, нікель, титан та інші важкі метали. 

За словами доктора Д. Дж. С. Тули, консультанта з питань пластичної хірургії в Best Super Speciality Hospital в Делі, під час нанесення татуювання або створення проколу (пірсингу) через кров можуть передатися такі віруси, як ВІЛ, гепатит В і С та різні види раку шкіри - плоскоклітинний рак, карцинома і меланома. Фахівець також додав: "Це не означає, що кожен, хто робить татуювання, захворює на рак шкіри. Однак у таких людей підвищується ризик його розвитку, оскільки більшість татуювальників використовують чорнило, що містить токсичні елементи".
 
Крім цього експерти підкреслюють, що не варто робити татуювання біля родимок, адже за їх змінами необхідно стежити, щоб вчасно помітити розвиток меланоми або іншого виду раку шкіри.

Потрібно відзначити, що ще одним поширеним ризиком, пов'язаним із нанесенням малюнків на тіло, є алергічні реакції на певні чорнила. 
 
Також експерти попереджають, що є ризики, пов'язані з видаленням татуювань - гіпопігментація (втрата кольору шкіри) і гіперпігментації (потемніння шкіри) в місці, де було татуювання.

Loading...