Українки масово хворіють через короткі спідниці і сильні морози

Українки масово хворіють через короткі спідниці і сильні морози

Близько 30% жінок, за словами медиків, хоча б раз у житті стикалися з циститом. Це захворювання в більшості випадків виникає після переохолодження.

Джерело: Відомості

Близько 30% жінок, за словами медиків, хоча б раз у житті стикалися з циститом. Це захворювання в більшості випадків виникає після переохолодження. Цистит супроводжується болем внизу живота і почастішанням сечовипускання, розповідає «Сегодня».

Основні фактори, що сприяють розвитку такого захворювання — переохолодження, перевтома, недостатня інтимна гігієна, порушення спорожнення сечового міхура. Небезпека погоди цієї зими полягає в тому, що люди часто просто не встигають «утеплитися» при різкому перепаді температури — від плюсової, наприклад, з ранку до серйозного мінуса до вечора.

Жінки хворіють на цистит частіше за чоловіків. Причина — особливості анатомічної будови жіночого організму. Головна небезпека циститу — якщо його неправильно лікувати або «недолікувати», хвороба переходить у хронічну форму.

«При появі перших симптомів, потрібно звернутися до лікаря відразу, щоб отримати кваліфіковану допомогу», — вважає лікар-уролог «Медісвіт» Олег Байло.

Не варто займатися самолікуванням, пити антибіотики, навіть якщо раніше вони допомогли. Переймати досвід друзів або знайомих, які перенесли цю хворобу — теж не дуже хороша ідея. У кожного пацієнта свої причини виникнення захворювання, різне мікробне ураження і можуть бути супутні недуги.

При циститі важливо дотримуватися молочно-рослинної дієти без гострих приправ, консервів, м'ясних відварів, алкоголю. Основний метод лікування даного захворювання — антибактеріальна терапія.  

Loading...