Антибіотики скоро стануть неефективними, тому що бактерії пристосовуються до них

Антибіотики скоро стануть неефективними, тому що бактерії пристосовуються до них

Головний лікар Британії Саллі Девіс стверджує, що бактерії набувають імунітету до більшості сучасних медичних препаратів, а нових антибіотиків просто немає.

Джерело: Відомості

Головний лікар Британії Саллі Девіс стверджує, що бактерії набувають імунітету до більшості сучасних медичних препаратів, а нових антибіотиків просто немає, передає УНН.

Поширення бактерій, стійких до більшості відомих антибіотиків, несе не меншу загрозу людству, ніж глобальне потепління і інші можливі катастрофи, побоюються експерти.

Виступаючи перед парламентською комісією, Девіс висловила побоювання з приводу масштабу проблеми. За її словами, вже в найближчому майбутньому навіть рутинні хірургічні операції можуть загрожувати життю пацієнтів.

«Очевидно, що глобальне потепління — не головна загроза людству, — заявила Девіс. — Апокаліпсис може настати років через 20, коли, скажімо, операція по заміні тазостегнового суглоба може призвести до летального результату, так як у нас просто не буде антибіотиків».

Нагадаємо, поява антибіотиків вважається одним з основних досягнень сучасної медицини. Однак бактерії швидко розвиваються і пристосовуються до них.

Loading...