У тиждень можна випивати не більше 2-3 склянок морквяного соку

У тиждень можна випивати не більше 2-3 склянок морквяного соку

Вивчивши численні дослідження і результати експериментів, вчені прийшли до висновку, що вживання морквяного соку може призвести до харчової інтоксикації.

Джерело: Відомості

Свіжовичавлені овочеві соки, в тому числі морквяний, вважаються дуже корисними для здоров'я. Але днями медики спростували цю поширену думку і заявили, що морквяний сік може бути шкідливим.

Вивчивши численні дослідження і результати експериментів, вчені прийшли до висновку, що вживання морквяного соку може призвести до харчової інтоксикації, викликавши такі симптоми, як головний біль, нудота і блювота. Велика кількість морквяного соку призводить також до сонливості.

Однак якщо пити цей овочевий сік у помірних кількостях (2-3 склянки на тиждень), він принесе користь організму, оскільки благотворно діє на зір, роботу серця, стан шкіри і волосся.

Людям із хронічними захворюваннями потрібно з особливою обережністю ставитися до морквяного соку. Наприклад, діабетикам можна випивати не більше однієї склянки в тиждень, а тим, у кого загострився панкреатит, виразка шлунку або гастрит, від напою потрібно зовсім відмовитися.

Loading...