Минулого року кожен українець витратив на ліки 480 гривень

У минулому році кожен українець в середньому витратив на лікарські препарати 480 грн. Загалом у 2012 році українці витратили на ліки 27 млрд. грн.

Джерело: Відомості

У минулому році кожен українець в середньому витратив на лікарські препарати 480 грн. Загалом у 2012 році українці витратили на ліки 27 млрд. грн. Про це повідомив голова Державної служби з лікарських засобів Олексій Соловйов, пишуть «Коментарі».

За його словами, в минулому році через аптечні установи було продано 1 млрд. 260 млн. упаковок ліків. А це на 17% більше, ніж у 2011 році. Він вважає, що це свідчить про популярність самолікування.

«У нас в країні близько 70% реалізованих препаратів — безрецептурні, тоді як у Європі — така ж цифра (70% препаратів) відпускається за рецептом», — зазначив Соловйов.

Крім того, глава Держліків повідомив про те, що станом на початок 2013 року на території України працює 20 тис. аптечних закладів, з яких 15 тис. аптек і 5 тис. аптечних пунктів, розташованих у лікарнях.

«В частині забезпечення сільського населення кількість аптечних закладів у селах збільшилася на 15%. Всі бачать, що фармацевтичний сектор у містах перенасичений, тому вельми невипадково, що фармбізнес пішов саме в сільську місцевість», — також зазначив Соловйов.

За його словами, основним показником працездатності мережі аптек є навантаження на один аптечний заклад. На даний момент одна аптека обслуговує в середньому 2200 осіб по Україні. У сільській місцевості — 2900 осіб. 

Loading...