На грип захворіли 2,5 млн. українців, але епідемії поки що немає

На грип захворіли 2,5 млн. українців, але епідемії поки що немає

З початку епідеміологічного сезону на грип та ГРВІ в Україні захворіло понад 2,5 млн. осіб, із них 68% — діти, однак у жодному з регіонів епідеміологічний поріг не перевищений.

Джерело: Відомості

З початку епідеміологічного сезону на грип та ГРВІ в Україні захворіло понад 2,5 млн. осіб, із них 68% — діти, однак у жодному з регіонів епідеміологічний поріг не перевищений. Про це на прес-конференції заявила перший заступник міністра охорони здоров’я Раїса Мойсеєнко, передають «Коментарі».

За її словами, показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемпорогу і перебувають у рамках від 17,4% у Дніпропетровській та до 73,4% в Івано-Франківській областях.

Також замміністра повідомила, що загальна кількість вакцинованих проти грипу становить 314 115 осіб — 0,7% від усього населення України. Крім того, Державною службою України з лікарських препаратів визначено моніторинг наявності протигрипозних препаратів, вакцин і виробів медичного призначення.

Станом на 21 січня загальна кількість лікарських препаратів для лікування ГРВІ та грипу на центральних складах 11-ти дистриб’юторів становить 21,12 млн. упаковок. У порівнянні з січнем минулого року загальна кількість протигрипозних препаратів зросла на 23,2%, виробів медпризначення — на 11,7%.

«Як правило (і фахівці про це неодноразово казали), що стосується зростання захворюваності на грип та ГРВІ, воно відбувається наприкінці січня й іноді триває до початку березня, але на сьогодні не очікується, за даними фахівців, високого зросту захворюваності. Сьогодні це відбувається в рамках сезонної захворюваності на грип», — зазначила Мойсеєнко.

Раніше медики заявляли, що епідемія нового штаму грипу «Вікторія» (А/H3N2) почнеться в Україні в середині січня і триватиме 8-9 тижнів.

Нагадаємо, що цього сезону в Україні чекають п’ять штамів грипу — один вірус В, один вірус H3N2 («Вікторія») та три віруси так званого пандемічного (свинячого) грипу H1N1.

Loading...