Несолодка кава скоротить ризик виникнення депресії

Несолодка кава скоротить ризик виникнення депресії

Американські дослідники встановили, що надмірне споживання солодких напоїв, в тому числі дієтичних, може викликати депресію. Про це інформує інтернет-видання Цікаве із світу науки.

Джерело: Відомості

Американські дослідники встановили, що надмірне споживання солодких напоїв, у тому числі дієтичних, може викликати депресію. Про це інформує інтернет-видання Цікаве зі світу науки.

Вони провели дослідження за участю понад 250 тисяч людей у віці 50-70 років. Базувалося дослідження на споживанні різних фруктових напоїв, кави, чаю і лимонаду в період з 1995 по 1996 роки.

Через 10 років після цього дослідники провели опитування, в результаті якого з’ясувалося, що серед учасників було понад 11 тисяч випадків депресії.
Учасники, котрі випивали в рамках дослідження більше чотирьох стаканів або банок лимонаду на день, як правило у 3 рази частіше страждали на депресію, ніж люди, які ніколи не були любителями солодких напоїв.

Втім, автори дослідження заявляють, що ризик виникнення депресії зменшувався в середньому на 10%, якщо людина споживала на день по чотири чашки несолодкої кави.

Керівник дослідження професор Хонглей, який представляє Національний інститут здоров’я, розповів журналістам, що отримані результати доводять те, що скорочення або повне виключення споживання дієтичних підсолоджених напоїв чи їх заміна несолодкою кавою насправді можуть допомогти скоротити ризик виникнення депресії. Проте, щоб всі висновки підтвердилися, необхідно провести нові дослідження.

Loading...