Повернутися у форму після свят допоможуть яблука і прогулянки

Повернутися у форму після свят допоможуть яблука і прогулянки

Лікарі радять усім, хто бажає розлучитися з набраними за новорічні свята кілограмами, не вживати радикальних заходів на зразок виснажливих дієт і голодувань, а влаштувати собі розвантажувальні дні на кефірі або яблуках.

Джерело: Відомості

Лікарі радять усім, хто бажає розлучитися з набраними за новорічні свята кілограмами, не вживати радикальних заходів на зразок виснажливих дієт і голодувань, а влаштувати собі розвантажувальні дні на кефірі або яблуках. Крім того, експерти радять ходити пішки не менше 30 хвилин на день, тоді зайвий жирок зникне, розповідає «Сегодня».

Після низки застіль робота шлунково-кишкового тракту при здоровому організмі відновиться самостійно, якщо харчуватися часто, але малими порціями.

Лікарі радять приймати їжу 4-5 разів на день невеликими порціями, виключити або значно обмежити вживання продуктів, що сприяють порушенню секреторної і рухової функцій органів травлення. До них відносяться спеції, маринади, копченості, тваринні жири.

Якщо шлунок і кишечник працюють нормально, застосовувати якісь додаткові заходи для очищення організму від шлаків немає необхідності.

Коли свята підійдуть до кінця, можна влаштувати організмові розвантажувальні дні, але якоїсь особливої дієти дотримуватися не потрібно. Просто треба споживати менше калорій, менше жиру, цукру, вибирати менш жирні страви, менш жирні сорти молока, і розвантаження прийде саме собою.

Здоровим людям лікарі радять займатися не голодуванням, а влаштувати розвантажувальні дні, наприклад, яблучні або кефірні.

Якщо мова йде про хворих на хронічний панкреатит, можна рекомендувати короткочасний період «спокою» для підшлункової залози. При інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту голодування не рекомендується, а в деяких випадках протипоказано.

Ще одне важливе правило в боротьбі з накопиченою за свята зайвою вагою — це постійна рухова активність.

Якщо немає можливості гуляти кожен день в парку або ходити в спортзал, бажано збільшити хоча б щоденну побутову активність. Наприклад, щоб по дорозі на роботу, в гості, в магазин і назад пройтися пішки 30-40 хвилин.

Якщо людина займається на дозвіллі фізичною активністю — ходьбою, бігом, плаванням, рухливими танцями, — такі вправи повинні займати як мінімум 150 хвилин на тиждень. 

Loading...