Фруктовий салат, морозиво і чіпси не можна їсти на ніч

Фруктовий салат, морозиво і чіпси не можна їсти на ніч

Морозиво, чіпси і піца — під забороною у вечірній час. Фахівці склали список харчових продуктів, які не потрібно їсти на ніч.

Джерело: Відомості

Морозиво, чіпси і піца — під забороною у вечірній час. Фахівці склали список харчових продуктів, які не потрібно їсти на ніч.

Яловичина

Червоне м’ясо займає багато часу для перетравлення, і активність шлунка не дозволить вам заснути. Червоне м’ясо також містить амінокислоту під назвою тирозин, яка стимулює діяльність мозку, пише Mignews.com.ua.

Морозиво

Морозиво та інші солодкі десерти викликають різке підвищення цукру в крові, а потім не менш різке його зниження. Шоколад і кава, які часто входять до складу морозива, містять кофеїн, який розбурхує нервову систему.

Солодкі пластівці

Зернові пластівці не дарма вважаються стравою для сніданку. Часом у них міститься більше цукру, ніж в цукерках. Якщо вам захотілося з’їсти пластівці на ніч, вибирайте зернові з високим вмістом клітковини і без цукру. Суміш вуглеводів і клітковини допоможе вам заснути.

Чіпси

Гострі продукти стимулюють наші органи чуття. Чіпси можуть призвести до печії, яка не дасть вам заснути до самого ранку.

Часниковий хліб

Часник, як і інша гостра їжа, містить хімічні сполуки, які викликають печію. Тому, щоб уникнути розладу шлунку, а також неприємного запаху з рота, не їжте часник на ніч.

Дієтична содова

Содова містить велику кількість цукру і кофеїну, що аж ніяк не сприяє здоровому сну. Крім того, дослідження показують, що ті, хто п’ють, принаймні, дві банки содової в день, важать більше, ніж ті, хто її не вживає.

Суп

Консервовані супи містять велику кількість консервантів і багато солі, навіть якщо вони помічені значком «низький вміст солі». Сіль зневоднює організм і підвищує температуру тіла, тому вночі ви можете прокидатися від спраги.

Макаронні вироби

Макарони містять вуглеводи і крохмаль, які підвищують рівень цукру в крові, не дозволяючи заснути. Додайте до них масло, сир чи жирний соус — і хай живе безсонна ніч!

Піца

Як і паста, піца є дуже важкою їжею, яка змушує шлунок працювати протягом тривалого часу. Томатний соус і жир — гарантована печія, яка буде мучити вас всю ніч.

Фруктовий салат

Якщо ви думаєте, що фруктовий салат на ніч — це абсолютно нешкідливо, напевно ви будете здивовані, дізнавшись, що це не так. Деякі фрукти, такі як кавун, журавлина і цитрусові, є діуретиками, тобто сприяють частому сечовипусканню. Деякі овочі, такі як селера, цибуля, спаржа і баклажани, можуть мати той же ефект, тому їх вживання перед сном порушить ваш сон частими відвідинами туалету. 

Loading...