Деякі продукти погіршують якість сну

Фахівці-дієтологи визначили продукти, вживання яких може порушити нічний відпочинок.

Джерело: Відомості

Фахівці-дієтологи визначили продукти, вживання яких може порушити нічний відпочинок. Згідно з результатами досліджень, люди, які часто їдять їжу з високим вмістом жирів (гамбургери, чіпси, смажена картопля) не тільки схильні набрати вагу, вони також страждають від порушення сну.

Прихований кофеїн теж негативно позначається на якості сну. Навіть помірна кількість кофеїну на ніч може спричинити порушення сну, але не варто забувати про менш очевидні джерелах кофеїну, ніж кава, - це шоколад, кола, чай. Тому слід уникати кофеїну протягом кількох годин перед сном.
Вживання алкоголю на ніч може допомогти заснути швидше, але найімовірніше людина, яка засинає «під градусом», частіше прокидатиметься вночі, їй снитимуться кошмари, а прокинеться вона з головним болем.

Однак є й продукти, які сприяють хорошому сну – це продукти, багаті триптофаном. Всі чули про магічну здатність теплого молока подарувати ніч солодких снів. Молочні продукти містять триптофан. Крім того, цей важливий елемент міститься в м'ясі птиці, бананах, вівсянці та меді.
 

Loading...