Спаржа допоможе при похміллі і очистить печінку від токсинів

Спаржа допоможе при похміллі і очистить печінку від токсинів

Спаржа допомагає впоратися з симптомами похмілля і захищає печінку від токсинів, з’ясували вчені з Південної Кореї.

Джерело: Відомості

Спаржа допомагає впоратися з симптомами похмілля і захищає печінку від токсинів, з’ясували вчені з Південної Кореї, передає УНН. Секрет даного ефекту досягається за рахунок мінералів і амінокислот, якими багата спаржа. Особливо багато корисних речовин виявилося в листі спаржі.

За словами дослідників, амінокислоти рослини стимулюють функції ферментів, що прискорюють розпад алкоголю в організмі. Також мінеральні речовини спаржі замінюють мінерали, втрачені при зловживанні спиртним. Крім того, виявилося, що спаржа захищає клітини печінки від токсинів.

Як показав експеримент, добровольці, які випили рідкий екстракт спаржі, менше потім випробовували на собі дію похмільного синдрому.

Раніше дослідження показали, що спаржа допомагає боротися з онкологічними захворюваннями, діабетом, грибком і запаленням, а також діє як сечогінний засіб.

Однак при вживанні спаржі існують і протипоказання. Так, у деяких людей може бути алергія на цю рослину. При загостренні шлунково-кишкових захворювань також краще не захоплюватися спаржею, оскільки в ній є речовини сапоніни, які подразнюють слизову шлунка. 

Loading...