Сімейні обіди навчать дітей їсти овочі

Сімейні обіди навчать дітей їсти овочі

Овочі та фрукти - важлива складова дитячого раціону. Однак, за даними українських медиків, близько 35% дітей не їдять достатньої кількості овочів і фруктів, замінюючи їх шкідливими продуктами.

Джерело: Відомості

Овочі та фрукти - важлива складова дитячого раціону. Однак, за даними українських медиків, близько 35% дітей не їдять достатньої кількості овочів і фруктів, замінюючи їх шкідливими продуктами. Традиція влаштовувати сімейні трапези може виправити цю статистику, довели британські вчені.

Вони провели дослідження за участю двох тисяч дітлахів, середній вік яких - 8 років, а також їхніх батьків. Учасники експерименту розповіли про свій раціон і те, як часто сім'я їсть за спільним столом. Виявилося, що найбільше овочів і фруктів споживають діти з сімей, де сімейні трапези є традицією. Крім того з'ясувалося, що діти з'їдають більше фруктів та овочів, якщо вони розрізані на маленькі шматочки.

На сімейних обідах діти вчаться розрізняти здорові продукти, а також планувати своє харчування, коментують автори дослідження з університету Лідса.
 

Loading...