Дієтологи дали поради, як уникнути новорічного похмілля

Дієтологи дали поради, як уникнути новорічного похмілля
Кадр із кінофільму «Іронія долі»

Асоціація дієтологів України рекомендує не знижувати градус алкогольних напоїв у ході новорічного застілля. Про це на прес-конференції повідомила віце-президент асоціації Оксана Скіталінська.

Джерело: Відомості

Асоціація дієтологів України рекомендує не знижувати градус алкогольних напоїв у ході новорічного застілля. Про це на прес-конференції повідомила віце-президент асоціації Оксана Скіталінська, пише «Дзеркало тижня».

«Якщо ви обираєте алкоголь, оберіть один якийсь вид алкоголю, його і потрібно дотримуватися. Я не закликаю пити, але я просто хочу сказати, якщо ви обрали якийсь градус, то його знижувати не потрібно — це не добре... Якщо ви п'єте, обов'язково потрібно перед тим добре закусити, і це повинна бути їжа жирна і білкова. Жирна їжа обволікає слизову оболонку і не дає сильно всмоктуватися алкоголю, а білкова їжа, салати вони діють як сорбент, поглинаючи частину алкоголю», — сказала вона.

Знімати похмілля лікар рекомендувала старим традиційним способом — вживанням огіркового розсолу. За її словами, коли людина вживає розсіл, у неї збільшується обсяг циркулюючої крові і знімається, таким чином, інтоксикація, при цьому після вживання розсолу можуть виникнути проблеми з набряклістю.

У новорічному меню вона рекомендувала віддавати перевагу вареній, запеченій, тушкованій їжі, натуральним продуктам, а також мати при собі ферментні препарати на випадок переїдання.

Loading...