Гнучкий робочий графік покращує життя

Гнучкий робочий графік покращує здоров’я, психологічний настрій, кількість і якість сну, а також підвищує продуктивність праці, стверджують американські вчені з Університету Міннесоти.

Джерело: Відомості

Гнучкий робочий графік покращує здоров'я, психологічний настрій, кількість і якість сну, а також підвищує продуктивність праці, стверджують американські вчені з Університету Міннесоти.

"Наші дослідження показали, що заохочення до досягнення конкретних результатів, а не просиджування «від дзвінка до дзвінка» покращує більшість життєво важливих показників найманого працівника. Гнучкий графік дозволяє витрачати більше часу на себе", - вважає професор соціології Філліс Моєн.

Вчені зібрали дані про 608 «білих комірців» до і після введення гнучкого графіка на робочому місці. Після нововведення офісні працівники мали право йти з роботи без дозволу начальства і виконувати свої обов'язки в будь-який час.

Виявилося, що гнучкий графік дозволив працівникам спати майже на годину більше (середній показник - 52 хвилини). Також працівники частіше залишалися вдома через хворобу, що призупинило поширення інфекційних захворювань в офісах і поліпшило якість життя працівників. Крім того, гнучкий графік дозволив зменшити конфлікт між «роботою і сім'єю».

Loading...