Купуючи мандарини, звертайте увагу на їх шкірку

Купуючи мандарини, звертайте увагу на їх шкірку

Головним новорічним фруктом в СРСР мандарин став вимушено, але його міцні позиції не так вже й легко змінити, адже саме цитрусові несуть нам вітаміни та свіжість взимку.

Джерело: Відомості

Головним новорічним фруктом в СРСР мандарин став вимушено, але його міцні позиції не так вже й легко змінити, адже саме цитрусові несуть нам вітаміни та свіжість взимку. Заморські фрукти були небаченим дивом для звичайної радянської родини, ніяких ананасів, ківі та грейпфрутів на новорічному столі бути не могло. А ось в сонячній Абхазії саме в грудні достигали мандарини і ставали чудовою прикрасою новорічного столу.

Тому мандарини стали досить популярними на наших столах, адже їх дружня республіка поставляла справно, пишуть «Коментарі» з посиланням на GreenMama.

Як вибрати мандарини, щоб не виявити під яскравою шкіркою щось неїстівне, допоможуть прості поради. Стиглі мандарини однорідного кольору, пори на шкірці добре проглядаються. Сік, що бризкає зі шкірки мандарина під час легкого стиснення, — показник чудової стиглості.

На фрукті не повинні промацуватися м’які ділянки — це означає, що мандарин був переморожений або підгниває. Але якщо шкірка цілісно відстає від плоду, видно, що між ними є простір, — це якраз показник стиглості і, як правило, солодкості.

Експерти стверджують, що солодкі мандарини здаються більш важкими, ніж можна сказати по їх зовнішньому вигляду, а кислі, навпаки, — більш легкими.

Незалежно від країни походження кислі сорти зазвичай приплюснуті, а солодкі — з яскраво-помаранчевої шкіркою і середнього розміру. Занадто великі плоди, незважаючи на свою декоративність, рідко бувають солодкими.

Зазвичай на цінниках вказується країна, звідки привезено мандарини.

Іспанія

Іспанські мандарини вважаються одними з найбільш солодких. Вони яскраво-помаранчевого кольору, з пористою шкіркою. Плоди, зазвичай, середньо-великі, шкірку легко очистити. Правильно транспортовані мандарини можуть зберігатися близько місяця. Мінус іспанських мандаринів — кісточки в них — не рідкість. Але зустрічаються приголомшливі сорти, у яких немає цього недоліку, тому уточнити інформацію у продавця не завадить.

Туреччина

Турецькі мандарини на відміну від іспанських недорогі, але й якість їх відрізняється. Серед турецьких сортів частіше зустрічаються кислуваті мандарини, зазвичай, вони невеликого розміру, ближчі до дрібних, шкірка світло-помаранчева і жовта. Кісточок практично немає.

Марокко

Марокканські мандарини по праву вважаються королівськими — серед сортів цієї країни практично неможливо зустріти кислі плоди. Вони теж невеликого розміру, як і турецькі, але колір у них яскраво-помаранчевий, зустрічаються навіть червонуваті відтінки шкірки, фрукт має характерну вм’ятину посередині та тонку шкірку. Кісточки практично не зустрічаються.

Ізраїль

Пік продажів мандаринів з Ізраїлю — середина зими, саме в цей час у них сезон дозрівання. Їх відрізняє тоненька, блискуча, яскрава шкірка, яка дуже легко чиститься, солодкі плоди, в яких немає кісточок, без жорстких перемичок між часточками. Але у ізраїльських сортів є й нюанси: зустрічаються мандарини зі світлою і досить товстою шкіркою, з дрібними порами — такі сорти солодкі, але соку в них обмаль.

Абхазія

Абхазькі мандарини — справжній символ Нового року, адже вони і грузинські сорти дозрівають саме в грудні прямо до новорічного столу. Багато експертів вважають їх найбільш екологічними, адже їхній шлях на наш стіл найкоротший, а отже, немає місця хімічній обробці для кращого збереження. Колір шкірки у абхазьких сортів світло-помаранчевий, вона досить товста і чиститься легко, плоди дуже соковиті, відрізняються кисло-солодким смаком. Кісточки зустрічаються у окремих сортів, але їх небагато.

Loading...