Моторику кишечника налагодить зарядка для живота

Моторику кишечника налагодить зарядка для живота

Позбутися запору допоможуть правильні продукти і зарядка для кишечника. Зарядку для кишечника потрібно робити вранці, відразу після пробудження.

Джерело: Відомості

Позбутися запору допоможуть правильні продукти і зарядка для кишечника. Зарядку для кишечника потрібно робити вранці, відразу після пробудження. Вправи прості: втягувати і випинати живіт, затримуючи дихання на вдиху і видиху (по 5 разів). Крім того, робити масаж живота за годинниковою і проти годинникової стрілки.

Людям, які страждають від закрепів, рекомендується їсти продукти, що посилюють моторику кишечника. До них належать страви з м'яса, птиці, кролика, риби, омлет із додаванням овочів, висівковий хліб. Такими ж властивостями володіють вівсяна, перлова, пшенична, гречана, кукурудзяна, ячна каші, сир, кефір, ряжанка, сирі і тушковані овочі, відвар шипшини з медом, зелений чай з молоком.

За 20-30 хвилин до сніданку можна випивати 200 мл прохолодної води, а через 5-10 хвилин – одну неповну чайну ложку оливкової олії. Такі рекомендації підійдуть і годуючим мамам, яким знайома проблема запору.
 

Loading...