Як відівчити дітей обманювати

Деякі батьки стикаються з тим, що дитина постійно і з будь-якого приводу обманює. Ніякі вмовляння, а тим більше накази на брехуна не діють. Але виявляється є шлях відучити дитину від цієї пристрасті.

Джерело: Відомості

Деякі батьки стикаються з тим, що дитина постійно і з будь-якого приводу обманює. Ніякі вмовляння, а тим більше накази на брехуна не діють. Але, виявляється, є шлях відучити дитину від цієї пристрасті.

Зазвичай дитина починає брехати, боячись покарання. Можливо, ви занадто вимогливі до неї і вона, намагаючись захистити себе від вашого невдоволення, говорить те, що ви хочете від неї почути.

Наслідки брехні можуть бути непередбачуваними. Тому, чим раніше ви відучите дитину брехати, тим краще.

Перш за все, батькам не потрібно постійно вичитувати дитину. Краще просто пояснити, що ви любите її з усіма перевагами та недоліками, а правду вам потрібно знати для того, щоб допомогти їй в будь-якій ситуації. Скажіть, що ви просто хочете захистити її від помилок.

Після бесіди дитині потрібно дати можливість все обдумати. А потім покажіть своєму чаду, що ви цінуєте його як особистість, поважаєте його рішення і не ставите себе вище за нього.

Говоріть з дитиною як з дорослою людиною. Спробуйте знайти вірне рішення, дайте ділову пораду. Зробіть так, щоб дитина переконалась у вашій щирості. Допоможіть дитині побачити в вас не тільки суворих вихователів, але й друзів, які дійсно зацікавлені в тому, щоб ситуація вирішилася в її користь.

Коли дитина зрозуміє, що вона втомилась жити в постійній брехні, та й необхідність у цьому відпала, вона неодмінно перестане брехати.

Для того, щоб досягти позитивного результату, потрібно дуже багато терпіння, часу і сил. Пам'ятайте, що якщо дитина побачить у вас знову строгих і прискіпливих вихователів, то все повернеться на свої місця.

Loading...