Риб’ячий жир допоможе лежачим хворим

Риб’ячий жир допоможе лежачим хворим

Справитися з пролежнями, які можуть призвести до інфекції і викликають больові відчуття, допоможе риб’ячий жир, вважають ізраїльські дослідники з Тель-Авівського університету.

Джерело: Відомості

Справитися з пролежнями, які можуть призвести до інфекції і викликають больові відчуття, допоможе риб'ячий жир, вважають ізраїльські дослідники з Тель-Авівського університету.

Протягом трьох тижнів половині з спостережуваних пацієнтів давали по вісім грамів риб'ячого жиру в якості доповнення до раціону. Решта дотримувалися звичного режиму. По закінченні цього терміну в людей, які отримували жир, зменшився біль і дискомфорт, викликаний пролежнями. Поліпшення склало 20-25%. Крім того, було зафіксовано поліпшення роботи імунної системи і зниження запалення.

Раніше вже було відомо, що риб'ячий жир підвищує рівень кисню в тканинах. Спираючись на це, вчені припустили, що добавки будуть сприяти загоєнню пролежнів, які також утворюються через брак кисню, порушення кровотоку і вологості.

До того ж, доповнили вчені, риб'ячий жир, що містить жирні кислоти омега-3, знижує тиск і має протизапальний ефект для шкіри і суглобів.

Loading...