Чому французи не повніють?

Багатьом відомий парадокс «французької фігури». Незважаючи на любов французів до вина, сиру, відбивних зі смаженою картоплею, вони примудряються залишатися досить стрункими.

Джерело: Відомості

Багатьом відомий парадокс «французької фігури». Незважаючи на любов французів до вина, сиру, відбивних зі смаженою картоплею, вони примудряються залишатися досить стрункими, пише nebokray-club. У чому ж їхній секрет?

Як пояснюють дієтологи, дуже важливо приділяти щонайменше 20 хвилин на кожен прийом їжі, і в жодному разі не перекушувати на ходу. На їх думку, американці й британці часто страждають від зайвої ваги, оскільки вони не знаходять час нормально сісти й поїсти. Порада від французьких дієтологів — дві головні трапези в день, з них найбільша в обід, і ніяких закусок між прийомами їжі.

Однак для феномена французької стрункості існує інше пояснення. Учені зі США протягом декількох місяців намагалися з'ясувати, чому французи набагато стрункіші за американців. У результаті дослідження вони прийшли до висновку, що французи їдять менше. У Парижі немає великих порцій, всі страви, пудинги й навіть питво — невеликого розміру. 

Loading...