Вагітним на спині краще не спати

Вагітним на спині краще не спати

За п’ять років спостережень фахівці з’ясували, що звичка спати на спині збільшувала ймовірність мертвонародження в шість разів.

Джерело: Відомості

За п'ять років спостережень фахівці з'ясували, що звичка спати на спині збільшувала ймовірність мертвонародження в шість разів.

За словами доктора Ейдріанн Гордон з університету Сіднея королівського госпіталю принца Альфреда, раніше вже було доведено, що тривале перебування в даній позі скорочує приплив крові до плоду. Також, вважається, якщо жінка спить на правому боці, зменшується приплив крові через вену, яка йде від ніг до серця.

У 10% випадків появи на світ мертвої дитини відзначаються певні аномалії розвитку плода або проблеми зі здоров'ям у матері, включаючи проблеми з плацентою. А плацента якраз відповідає за з'єднання кровоносної системи дитини з системою матері.

Також вчені виявили явний зв'язок зменшення рухливості дитини і підвищеного ризику її смерті. Виходить, всупереч поширеній думці, нормальні діти не зменшують активність на останніх термінах вагітності.

Найбільш сприятливим і зручним лікарі вважають сон на боці. Причому відпочивати рекомендується на лівому боці, так як в цьому випадку на серце припадає менше навантаження. У деяких випадках лікар може порекомендувати сон на правому боці. Така рекомендація може бути дана мамам, чиї дітки знаходяться не в головному, а в косому передлежанні. Дуже зручно лежати на боці, підклавши м'яку ковдру або подушку між ніг. Така поза найбільш фізіологічна. Само собою потрібно потурбуватися і про хороший матрац і подушку під голову.

Loading...