Епідемія грипу прийде в Україну у січні-лютому

Епідемія грипу прийде в Україну у січні-лютому

В Україні з початку епідеміологічного сезону поки що не зафіксовано випадків захворювання на грип, але очікується, що ця хвороба прийде в Україну в січні-лютому 2013 року.

Джерело: Відомості

В Україні з початку епідеміологічного сезону поки що не зафіксовано випадків захворювання на грип, але очікується, що ця хвороба прийде в Україну в січні-лютому 2013 року. Про це повідомив начальник відділу профілактики інфекційних захворювань Міністерства охорони здоров’я Костянтин Легеза, передають «Коментарі».

«На сьогоднішній день йде підйом захворюваності на гострі респіраторні захворювання. Це парагрип, аденовірус... Тобто грип як такий у нас на території України не циркулює. І цьому є лабораторні підтвердження, які ми отримали. Жодного випадку захворюваності на грип ще не підтверджено... Класичний грип приходить до нас на початку січня, навіть наприкінці січня — початку лютого, четвертий-п’ятий тиждень (року), і триває до дев’ятого тижня», — повідомив Легеза.

У свою чергу, представник відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Заїка повідомив, що з початку епідеміологічного сезону на гострі респіраторні захворювання в Україні вже захворіло 1,5 млн. осіб, що порівняно з показниками попередніх років.

«З 19 по 25 листопада на респіраторні захворювання захворіло 190 тис. осіб, з них 130 тис. осіб — діти у віці до 17 років», — повідомив Заїка.

Раніше в МОЗ прогнозували, що в епідемічному сезоні 2012-2013 років в Україну прийдуть нові віруси грипу, а також А/Н1N1, більш відомий як «свинячий грип».

Також нагадаємо, що за даними Державної санітарно-епідеміологічної служби, в епідсезоні 2012-2013 років очікується середній рівень захворюваності на грип та гостру риновірусну інфекцію.

Україну в сезоні 2012-2013 очікують дві хвилі епідемії грипу та ГРВІ — у грудні та в лютому.

Loading...