ВООЗ: 80% невиліковно хворих в Україні залишаються без необхідної допомоги

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, необхідну допомогу отримують лише 10-20% невиліковно хворих українців.

Джерело: Відомості

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, необхідну допомогу отримують лише 10-20% невиліковно хворих українців. В організації зазначають, що Україна залишається єдиною країною в Європі, де невиліковні хворі страждають через недоступність знеболювання, передає «Фокус».

У країні діють тільки сім хоспісів і ще півтора-два десятки відділень допомоги, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів з невиліковними захворюваннями. Практично відсутня система підтримки якості життя на її фінальній стадії, полегшення страждань хворого і його близьких.

Крім того, в країні спостерігається брак і необґрунтоване обмеження дози нарковмісних засобів. Для знеболення досі застосовуються тільки ін’єкційні форми морфіну, тоді як у цивілізованому світі з цією метою вже давно використовують таблетки, пластирі, сиропи. Період знеболюючої дії ін’єкційних форм коротший у порівнянні з сучасними таблетованими препаратами. 

Loading...