В Україні за 10 років хворих на діабет дітей стало вдвічі більше

За останні десять років кількість дітей, хворих на діабет, збільшилася практично вдвічі. Про це повідомила голова Асоціації дитячих ендокринологів України Наталія Зелінська.

Джерело: Відомості

За останні десять років кількість дітей, хворих на діабет, збільшилася практично вдвічі. Про це повідомила голова Асоціації дитячих ендокринологів України Наталія Зелінська на прес-конференції, присвяченій Всесвітньому дню боротьби з діабетом, зазначають «Коментарі».

За її словами, сьогодні в країні зафіксовано 8 тис. дітей-діабетиків. «Здається, що це невелика частина від загальної кількості хворих, але насправді це дуже велика цифра. Особливо враховуючи той факт, що близько тисячі хворих дітей віком до 6 років», — сказала Зелінська.

Більшість з цих дітей хворі на діабет першого типу і є інсулінозалежними. Водночас, відзначає ендокринолог, розвитку у дітей діабету другого типу можна запобігти, до того ж хворобу легко виявити на прийомі у ендокринолога.

Характерною ознакою захворювання у дітей вважається зайва вага. «Я б радила батькам звернути особливу увагу на дітей із зайвою вагою. Таким дітям потрібно регулярно вимірювати рівень цукру в крові й дотримуватись дієти», — сказала Зелінська. 

Loading...