Цукор допоможе кинути курити

Курці, які бажають подолати цю шкідливу звичку, повинні звернути увагу на лимонад. Солодким лимонадом потрібно полоскати рот, оскільки, якщо на язик попадає цукор, у людини посилюється увага й відмічається енергетичний підйом.

Джерело: Відомості

Курці, які бажають подолати цю шкідливу звичку, повинні звернути увагу на лимонад. Солодким лимонадом потрібно полоскати рот, оскільки, якщо на язик попадає цукор, у людини посилюється увага й відмічається енергетичний підйом, що допоможе контролювати себе.

Принаймні це може спрацювати на деякий час, кажуть співробітники Університету Джорджії. Вони перевірили свою теорію на 51 студентові. В рамках першої фази випробування потрібно було оцінити вплив цукру на самоконтроль. Спочатку потрібно викреслити букву "Е", на сторінці з текстом. Далі - визначити колір різних слів, що з'являються на екрані, хоча це були назви інших кольорів.

Половина учасників під час тестів полоскала рот лимонадом з цукром. А решта - лимонадом зі штучним підсолоджувачем. У результаті перша група швидше реагувала на колір слова, а не на саме слово. Професор Леонард Мартін констатує: "Цукор стимулює прості сенсори вуглеводів на мові. Це посилає дані центрам мотивації в мозку, підвищуючи уважність і витримку».

На думку професора, мотивація спирається на так зване емоційне інвестування. Це те, що ви вкладаєте при вирішенні певного завдання. Цукор гальмує автоматичну реакцію, що виражається в найпростішому рішенні, змушуючи перемикатися на більш складне.

А відомо, що за наявності двох завдань перша завжди буде віднімати занадто багато енергії. Цукор же дасть сили на виконання всіх завдань, включаючи необхідність відмови від сигарет.

Loading...