Парфуми Chanel No. 5 небезпечні для здоров’я

Парфуми Chanel No. 5 небезпечні для здоров’я

Парфуми Chanel No. 5, Shalimar від Guerlain і Angel від Thierry Mugler можуть бути заборонені до продажу, тому що європейські вчені виявили у складі парфумерії речовини, які можуть викликати у людей алергію.

Джерело: Відомості

Парфуми Chanel No. 5, Shalimar від Guerlain і Angel від Thierry Mugler можуть бути заборонені до продажу, тому що європейські вчені виявили у складі парфумерії речовини, які можуть викликати у людей алергію, передає «Сегодня».

Зокрема, в Chanel No. 5 були виявлені залишкові сліди деревного моху, який, на думку дослідників, небезпечний для здоров’я. В цілому вчені, які проводили дослідження, визнали алергенами близько ста інгредієнтів парфумерної та косметичної продукції та закликали обмежити їх поширення.

Дослідники також вимагають знизити концентрацію 12 речовин, що використовуються в косметичній продукції, до 0,01 відсотка. Серед таких речовин виявився, наприклад, евгенол, — один з компонентів трояндової олії.

Водночас, ще 3 листопада повідомлялося, що в Єврокомісії спростували можливе введення заборони на парфуми, в тому числі Chanel No. 5, де були виявлені потенційно алергічні речовини.

У свою чергу, парфумери заявили, що введення подібної заборони «стане кінцем» галузі. Гравці ринку також відзначили, що чим більше в косметичної та парфумерної продукції натуральних інгредієнтів, тим вище ризик, що вони викличуть алергію у чутливих до цих речовин людей. 

Loading...